Pápež na omši počas Veľkonočnej nedele vyzval na skončenie vojny a krviprelievania, spomenul aj ruský ľud

1

11.4.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 9. apríla 2023, 14:22

Pápež František na omši vo Vatikáne počas Veľkonočnej nedele vyzval na skončenie vojny a „všetkých konfliktov a krviprelievania v našom svete“. Pápež na omši prosil o pomoc „milovanému ukrajinskému ľudu na jeho ceste k mieru” a o veľkonočné svetlo pre ľud Ruska.

Na omši na Námestí svätého Petra vo Vatikáne sa zišlo zhruba 100-tisíc ľudí. Informuje o tom portál news.sky.com. Pápež František, desiatky prelátov a desaťtisíce pútnikov a turistov sa zhromaždili na omši na Veľkonočnú nedeľu.

V sobotu večer pápež odslúžil 2,5 hodiny trvajúcu veľkonočnú vigíliu v Bazilike svätého Petra. Avšak hlava katolíckej cirkvi, ktorá sa stále zotavuje zo zápalu priedušiek, vynechala tradičnú veľkopiatkovú Krížovú cestu v rímskom Koloseu pre nezvyčajne chladné počasie.

Viac k témam: Omša, Pápež, Príhovor, rusko-ukrajinský konflikt, Veľkonočná nedeľa
Zdroj: SITA.sk – Pápež na omši počas Veľkonočnej nedele vyzval na skončenie vojny a krviprelievania, spomenul aj ruský ľud © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Rusko si chrani svoju existenciu bojom na Ukrajine a papez si chranil svoje zdravie, ze sa nezucastnil krizovej cesty v Coloseu pre chladne pocasie…ma mu to niekto zazlievat?

Comments are closed.