Federálna správa letectva tvrdí, že netesnosť kohútikov v Boeingoch 787 môže ohroziť bezpečnosť letov

0

11.4.2023 (SITA.sk) – Predstavitelia amerického Federálneho leteckého úradu (FAA) sa obávajú, že úniky z vodovodných kohútikov v lietadlách Boeing 787 by počas letu mohli predstavovať bezpečnostné riziko v dôsledku presakovania vody do elektroniky lietadiel. FAA preto navrhol nariadiť opakované kontroly a v prípade zistenia netesností výmenu častí kohútika.

Úrad uviedol, že úniky vody by mohli poškodiť kritické vybavenie lietadla a ohroziť bezpečnosť letu a pristátia. Tiež uviedol, že jedna letecká spoločnosť našla mokrý koberec v kokpite lietadla a keď skontrolovala celú svoju flotilu Boeingov 787, našla „viacero“ lietadiel s presakujúcim kohútikom. FAA však neidentifikoval leteckú spoločnosť.

Boeing v novembri informoval letecké spoločnosti o probléme, na ktorý natrafili v súvislosti s tesnením. Spoločnosť to vtedy popísala ako „pomalý únik“. Boeing však zároveň uviedol, že problém sa týkal iba určitých strojov typu 787.

Viac k témam: Bezpečnosť, Boeing 787, Lietadlo
Zdroj: SITA.sk – Federálna správa letectva tvrdí, že netesnosť kohútikov v Boeingoch 787 môže ohroziť bezpečnosť letov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -