Navrhovatelia odvolania Čekovského z funkcie predsedu narúšajú rokovanie výboru pre kultúru a médiá

0

30.3.2023 (SITA.sk) – Poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský (Demokrati) vníma návrh na jeho odvolanie z funkcie ako iniciatívu opozičných poslancov, ktorí buď na výbory nechodia a ich absencie sú na úrovni 50 až 70 percent, alebo ak na rokovanie prídu, rôznymi spôsobmi ho narúšajú, kričia či skáču hosťom do rečí.

Poslancov žiadal o slušné správanie

Prekáža im, ak ich ako predseda výboru žiadam o slušné správanie hodné poslancov NR SR,” uviedol Čekovský na tlačovej besede v utorok. Dodal, že navrhovateľom zároveň prekáža aj jeho snaha zlepšiť mediálne prostredie. „Svoj návrh podali v čase, keď náš výbor odsúdil verbálne ataky na novinárov,” dodal.

Na funkciu nespĺňa predpoklady

Skupina opozičných poslancov predložila do Národnej rady SR návrh na odvolanie Kristiána Čekovského z funkcie predsedu parlamentného výboru pre kultúru a médiá. Ako dôvod uvádzajú, že nespĺňa základné odborné ani osobnostné predpoklady pre výkon tejto funkcie.

Do dnešného dňa neovláda rokovací poriadok a na základe toho zneužíva právomoci funkcie predsedu výboru,“ píše sa v návrhu, pod ktorým sú podpísaní poslanci Dušan Jarjabek (Smer-SD), Tomáš Taraba (nezaradený, Život – Národná strana), Ľubica Laššáková (nezaradená, Hlas-SD), Jana Vaľová (Smer-SD) a Stanislav Mizík (nezaradený, Kotlebovci – ĽSNS).

Viac k témam: Odvolanie z funkcie
Zdroj: SITA.sk – Navrhovatelia odvolania Čekovského z funkcie predsedu narúšajú rokovanie výboru pre kultúru a médiá © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -