Čekovský zvolal mimoriadne rokovanie mediálneho výboru pre verbálne útoky politikov na novinárov

0

1.3.2023 (SITA.sk) – Predseda Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá Kristián Čekovský zvolal na utorok 28. februára mimoriadne rokovanie výboru. Témou budú verbálne útoky politikov na novinárov a ich legislatívna ochrana. Rokovanie výboru sa začne o 12:30. V tlačovej správe o tom informoval asistent predsedu výboru Martin Kalužák.

„To čo politici Smeru predvádzajú v posledných dňoch voči RTVS a moderátorke Marte Jančkárovej prekročilo všetky hranice. Považujem to za zastrašovanie, cielenú provokáciu a snahu urobiť si na účet verejnoprávneho média politickú kampaň. Pozývam preto špičky polície, ministerstva spravodlivosti, kultúry a RTVS, aby sme na pôde mediálneho výboru hovorili o atakoch voči novinárom a riešeniach, ktorými im môžeme zabrániť,” vyhlásil Čekovský.

Na mimoriadnom rokovania sa zúčastní aj minister spravodlivosti Viliam Karas, štátny tajomník ministerstva kultúry Radoslav Kutaš, prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a šéfka spravodajstva RTVS Anna Sámelová.

Viac k témam: mimoriadne rokovanie
Zdroj: SITA.sk – Čekovský zvolal mimoriadne rokovanie mediálneho výboru pre verbálne útoky politikov na novinárov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -