Hasiči vystríhajú pred neodborným manipulovaním so zábavnou pyrotechnikou, zverejnili viaceré odporúčania

0

30.12.2022 Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) preto vyzýva občanov, aby boli pri používaní zábavnej pyrotechniky opatrní a pripomína, že na prelome rokov 2021/2022 vzniklo až 39 požiarov, ktoré boli spôsobené zábavnou pyrotechnikou. V tlačovej správe o tom informovalo Ministerstvo vnútra SR.

Hasiči vystríhajú občanov, aby nevykonávali neodborné zásahy do zábavnej pyrotechniky, aby ju nezapaľovali priamo v ruke ani v blízkosti tváre. Zábavná pyrotechnika sa nesmie odpaľovať v sklenených fľašiach alebo iných nádobách. Ak pyrotechnika po zapálení nevybuchne, nesmie sa opätovne zapaľovať.

Nevybuchnutú pyrotechniku je potrebné poliať dostatočným množstvom vody. Zapálená pyrotechnika sa nesmie vyhadzovať z okien, balkónov alebo terás, pretože je tu riziko vzniku požiaru bytu, prípadne zaparkovaných vozidiel. Je tiež potrebné zabrániť priamemu kontaktu detí a zvierat s pyrotechnikou.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Hasiči, Zábavná pyrotechnika
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči vystríhajú pred neodborným manipulovaním so zábavnou pyrotechnikou, zverejnili viaceré odporúčania © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -