Nedostatok elektrickej energie na Ukrajine sa prehĺbil, kapacita nie je dostatočná pre všetkých

0

30.12.2022 Nedostatok elektrickej energie na Ukrajine sa prehĺbil pre zastavenie niekoľkých elektrární po ruskom bombardovaní energetickej infraštruktúry na východe krajiny. Uviedol to v stredu ukrajinský štátny prevádzkovateľ elektrárenskej siete Ukrenerho. Firma však nekonkretizovala, ktoré energetické zariadenia boli terčom útokov. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kapacita systému, ktorá je k dispozícii, nie je dostatočná na uspokojenie všetkých potrieb spotrebiteľov v krajine. Vzhľadom na to boli stanovené obmedzenia spotreby vo všetkých oblastiach,“ konštatovala spoločnosť Ukrenerho.

Rusko opakovane útočí na kritickú infraštruktúru po celej Ukrajine od začiatku októbra. Tieto útoky zabili desiatky ľudí a spôsobili prerušenia dodávok elektriny, vody a tepla. Moskva pripustila, že energetický systém Ukrajiny je jedným z jej primárnych terčov. Podľa Ženevskej konvencie sú pritom útoky na nevyhnutnú verejnú infraštruktúru vojnovým zločinom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: energetická kríza, Kritická infraštruktúra, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Vojnový zločin
Zdroj: Webnoviny.sk – Nedostatok elektrickej energie na Ukrajine sa prehĺbil, kapacita nie je dostatočná pre všetkých © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -