Chudoba či klimatické zmeny sú dôležitou výzvou pre budúci rok, zdôrazňuje europoslanec Pollák

0

29.12.2022 Je nevyhnutné zamerať sa na snahu o neustále posilňovanie malých a stredných podnikov, regiónov, zvyšovanie zamestnanosti, boj s chudobou či klimatickými zmenami. Uviedol to poslanec Európskeho parlamentu Peter Pollák, ktorý týmto reagoval na budúcoročné výzvy Európskeho parlamentu.

Aktivity počas roka

Pollák uviedol, že v roku 2022 bola v centre aktivít pomoc Ukrajine, riešenie utečeneckej krízy, rastúce ceny energií a potravín a tiež eliminácia závislosti od ruskej ropy a plynu. V týchto aktivitách bude Európsky parlament pokračovať aj počas nasledujúceho roku.

Podľa slovenských europoslancov by sa mala EÚ v nasledujúcom roku zaoberať najmä opatreniami na riešenie energetickej a inflačnej krízy, podporu hospodárskeho rastu a zamestnanosti a tiež na pomoc pre Ukrajinu.

Pomoc členským štátom

Ako informovala Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, v uplynulom roku v činnosti Európskeho parlamentu a EÚ dominovala snaha pomôcť členským štátom vyrovnať sa s dôsledkami pandémie a opäť oživiť ich ekonomiky.

Štáty tiež reagovali na ruskú agresiu na Ukrajine, s čím sa spája utečenecká a energetická kríza. Únia sa intenzívne usilovala o diverzifikáciu energetických zdrojov, zvýšenie strategickej autonómie a podporu ochrany EÚ.

Viac k témam: Chudoba, energetická kríza, europoslanec, Klimatické zmeny, pomoc Ukrajine
Zdroj: Webnoviny.sk – Chudoba či klimatické zmeny sú dôležitou výzvou pre budúci rok, zdôrazňuje europoslanec Pollák © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -