Putin obvinil Kyjev a Západ, že odmietajú rokovania o ukončení vojny na Ukrajine

0

28.12.2022 Ruský vodca Vladimir Putin vyhlásil, že Moskva je pripravená rokovať o ukončení vojny na Ukrajine. Zároveň však v štátnej televízii obvinil Kyjev a Západ z toho, že rokovania odmietajú.

Obrana ruských národných záujmov

Je nepravdepodobné, že by Putinove vyjadrenia predstavovali skutočný posun vpred, keďže Rusko stále nie je ochotné stiahnuť svoje jednotky z Ukrajiny, informuje spravodajský portál Sky News s tým, že to je práve podmienka Kyjeva pre návrat k rokovaniam.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Verím, že konáme správnym smerom, bránime svoje národné záujmy, záujmy našich občanov, našich ľudí. A nemáme inú možnosť, len chrániť našich občanov,” povedal Putin.

Putin sa má vrátiť späť do reality

Na Putinove vyjadrenia reagoval poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak, podľa ktorého sa ruský vodca „musí vrátiť späť do reality”.

„1. Rusko samo zaútočilo na Ukrajinu a zabíja občanov. Neexistujú žiadne iné ‘krajiny, motívy, geopolitika’ 2. Rusko nechce rokovania, ale snaží sa vyhnúť zodpovednosti. To je zrejmé, takže sa presúvame k tribunálu,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Moskva trvá na tom, že jej „špeciálna vojenská operácia“ je zameraná na ochranu rusky hovoriacich ľudí na Ukrajine. Ukrajina a Západ tvrdia, že cieľom ruskej invázie je dostať krajinu pod kontrolu.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin obvinil Kyjev a Západ, že odmietajú rokovania o ukončení vojny na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -