Rodina zosnulého exšéfa polície Lučanského zvažuje podanie ústavnej sťažnosti, nestotožňuje zo závermi vyšetrovania

0

6.12.2022 Pozostalí po bývalom prezidentovi Policajného zboru Milanovi Lučanskom sa nestotožňujú so závermi vyšetrovania, podľa ktorých nezavinila jeho smrť cudzia osoba.

Nevysvetlené rozpory

Na tlačovej konferencii to v pondelok povedal právny zástupca rodiny a poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský.

„Ani z rozhodnutia krajského prokurátora nevyplýva, že boli dostatočným spôsobom vyhodnotené dôkazy,” povedal Radačovský. Doplnil, že v rámci vykonaného dokazovania existujú naďalej rozpory, ktoré neboli vysvetlené.

Prizvanie ďalších znalcov

Rodina Lučanského podľa Radačovského žiadala v rámci vyšetrovania prizvať ďalších znalcov, nebolo im však vyhovené. „Rozhodnutie prokurátora je právoplatné a práve preto mám právo o ňom pochybovať,” doplnil Radačovský. Ako dodal, vo veci zvažujú podanie ústavnej sťažnosti, ako aj podanie na Európsky súd pre ľudské práva.

Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

Viac k témam: Kauza Judáš, Samovražda Milana Lučanského
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodina zosnulého exšéfa polície Lučanského zvažuje podanie ústavnej sťažnosti, nestotožňuje zo závermi vyšetrovania © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -