Obvinenie šéfa Penty je podľa Hegera dôkazom, že orgány spravodlivosti majú rozviazané ruky

0

2.12.2022 Obvinenie šéfa Penty Jaroslava Haščáka vníma predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) ako dôkaz, že orgány spravodlivosti majú rozviazané ruky a vo svojom rozhodovaní sú absolútne slobodné.

Uviedol to v reakcii na to, že Národná kriminálna agentúra obvinila šéfa Penty Jaroslava Haščáka, bývalého ministra hospodárska Jirku Malchárka, bývalú predsedníčku výkonného výboru Fondu národného majetku SR Annu Bubeníkovú a ďalšie osoby zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny

„Nie je našou úlohou tento krok hodnotiť, ale rešpektovať. Nie je našou úlohou ani vynášať súdy o vine alebo nevine. Toto je v demokratickej spoločnosti a právnom štáte výhradná úloha nezávislých súdov. Úlohou nás politikov je zabezpečiť každému jednému občanovi prístup k spravodlivosti a možnosť obhájiť sa,” vyhlásil predseda vlády a vyjadril vieru, že “aktuálni majitelia” paragrafu 363 nechajú priestor nezávislým súdom, aby mohli rozhodovať.

„Doprajme každému občanovi možnosť očistiť svoje meno alebo niesť zákonné následky svojho konania,” uzavrel Heger.

Viac k témam: Paragraf 363 Trestného poriadku, Súdy, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinenie šéfa Penty je podľa Hegera dôkazom, že orgány spravodlivosti majú rozviazané ruky © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -