Primátorom Kysuckého Nového Mesta sa stal opäť Mihalda, získal dvojnásobný počet hlasov ako jeho najväčší rival (video)

0

3.11.2022 Viac ako dvojnásobok voličských hlasov v porovnaní s voľbami z roku 2018 zabezpečili Mariánovi Mihaldovi pokračovanie vo funkcii primátora Kysuckého Nového Mesta. Jediného protikandidáta Mateja Fabšíka zdolal rozdielom viac ako 3 300 hlasov.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Obaja sa pritom stretli vo volebnom súboji aj pred štyrmi rokmi. Vtedy v spoločnosti ôsmich ďalších protikandidátov zvíťazil Mihalda o 328 hlasov, tentoraz je jeho náskok desaťnásobný.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

„Výsledok veľmi príjemne prekvapil aj mňa. To, ako dopadli voľby, je však zásluha nielen moja, ale celého tímu a takisto aj obyvateľov mesta, ktorí chodili s otvorenými očami a dávali mi množstvo podnetov,” komentoval výsledky Mihalda.

Jeho volebný súper obhájil svoj post v mestskom zastupiteľstve a bude tu pôsobiť ako jeden z pätnástich nezávislých kandidátov. Po jednom poslancovi budú mať v mestskom parlamente Kresťanskodemokratické hnutie, Hlas-SD, Slovenská národná strana a Smer-SD. Trinásti poslanci pôsobili v mestskom zastupiteľstve aj v tomto volebnom období, šiesti budú nováčikmi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Primátorom Kysuckého Nového Mesta sa stal opäť Mihalda, získal dvojnásobný počet hlasov ako jeho najväčší rival (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -