Kriminalisti odhalili v rámci akcie Kuriér nelegálnu výrobu cigariet, v putách skončilo päť ľudí

0

3.11.2022 Ozbrojeným príslušníkom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sa podarilo odhaliť nelegálnu výrobňu cigariet. V rámci akcie Kuriér v Košickom kraji zaistili zariadenie na spracovanie a výrobu tabaku, stovky kusov cigariet bez kontrolnej známky či iných komponentov súvisiacich s trestnou činnosťou.

Obrovská škoda na spotrebnej dani

Počas akcie zadržali sedem osôb slovenskej a poľskej národnosti, päť osôb je väzobne stíhaných. Škoda na spotrebnej dani z tabaku bola vyčíslená na 210-tisíc eur. Informovala o tom Martina Rybanská z KÚFS.

Príslušníci KÚFS vykonali minulý týždeň v Košickom kraji prehliadky viacerých bytových a nebytových priestorov. Cieľom akcie s názvom Kuriér bolo zdokumentovať trestnú činnosť v súvislosti s porušovaním Trestného zákona.

Malborky bez kolkov

Kriminalistom sa podarilo zaistiť spolu 2 200 kilogramov tabaku, 1 200 kusov cigariet zn. Marlboro bez platnej kontrolnej známky, dve kompletné zariadenia na spracovanie tabaku, ako aj vybavenie na výrobu, resp. plnenie cigariet.

V ich rukách skončili mobilné telefóny, SIM karty, USB kľúče, počítače, dve motorové vozidlá, písomnosti a iné komponenty súvisiace s trestnou činnosťou. Našli a zaistili tiež hotovosť 34 850 eur a 48 100 českých korún.

KÚFS počas akcie zistil na mieste aj ďalšie porušenia zákona mimo svojej vecnej príslušnosti. Odstúpil ich na riešenie príslušným orgánom.

Viac k témam: nelegálna výroba cigariet, Trestná činnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Kriminalisti odhalili v rámci akcie Kuriér nelegálnu výrobu cigariet, v putách skončilo päť ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -