Putina nezaujímajú žiadne rokovania, podľa vojnových analytikov chce na Ukrajine zvíťaziť vojenskou cestou

1

28.10.2022 Ruského vodcu Vladimira Putina nezaujímajú žiadne rokovania a na Ukrajine naďalej chce dosahovať územné zisky mimo nelegálne anektovaných oblastí. V najnovšej správe to tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Putinove nedávne vyhlásenia podľa inštitútu naznačujú, že Rusko stále hľadá spôsoby, ako zvíťaziť na Ukrajine vojenskou cestou a postarať sa o zmenu politického režimu v Kyjeve.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Putinovu rétoriku, že Ukrajina „stratila suverenitu“, podporil i predseda Štátnej dumy Viačeslav Volodin, keď vyhlásil, že „Ukrajina stratila schopnosť existovať ako štát“ a „Ukrajinu okupuje NATO“. „Tento jazyk je nezlučiteľný s rokovaniami na rovnoprávnom základe o prímerí, nehovoriac o riešení konfliktu, ktorý začalo Rusko,“ uvádza ISW.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putina nezaujímajú žiadne rokovania, podľa vojnových analytikov chce na Ukrajine zvíťaziť vojenskou cestou © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. ti tzv. politickí analitici by mohli vediet aspon jedno, ze 8 rokov Putin ponukal rozhovory, jednania a tzv. kolektivny Zapad ich arogantne ignoroval a toto je vysledok, capito politickí analitici?

Comments are closed.