Na historicky prvých dvojdňových Profesia Days v Košiciach nebude chýbať ani ZSSK

0

4.10.2022
Profesia Days sa uskutočnia v dňoch 5. – 6. októbra od 10:00 do 19:00 v košickom kultúrnom centre Kasárne/Kulturpark
Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstaví široké spektrum zamestnaneckých benefitov

Počas dní 5. – 6. októbra od 10:00 do 19:00 sa uskutočnia historicky prvé dvojdňové Profesia Days v Košiciach. Predstaví sa na nich 70 vystavovateľov a 5 partnerov, medzi ktorými nebude chýbať ani Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Organizátori podujatia očakávajú až 6 000 návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť na úplne novú lokalitu v podobe moderných a dizajnových priestorov kultúrneho centra Kasárne/Kulturpark. Areál sa nachádza v blízkosti centra Košíc v obklopení parku, pričom jeho vonkajšie a vnútorne priestory majú až 1 350 metrov štvorcových. Novinkou na jednom z najväčších veľtrhov práce na Slovensku bude špeciálna zóna Skill Lab, ktorá preverí schopnosti kandidátov, odhalí zručnosti budúcnosti a poskytne návštevníkom praktické informácie z rôznych tém na jednom mieste. Viac o programe v zóne Skill Lab nájdete tu – https://profesiadays.sk/bratislava-2022/program-skill-lab/.

Stánok ZSSK návštevníci nájdu neďaleko od hlavného pódia vedľa vystavovateľov z Národnej diaľničnej spoločnosti a NESS Digital Engineering. Náš stánok môže prilákať svojím autentickým vizuálom, ktorý budú tvoriť dve dvojsedačky, stolík a okno na zadnej stene, čím pripomenie kupé vo vlaku.

ZSSK ako jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku s takmer 6 000 zamestnancami chce na veľtrhu popularizovať železničnú dopravu a osloviť široké spektrum potenciálnych zamestnancov. Uchádzačom ponúka prácu v stabilnej spoločnosti, zamestnanecké cestovné výhody, rekondičné pobyty, vzdelávanie a školenia vrátane jazykovej prípravy, profesionálny rast a mnoho ďalších benefitov. Výhodou je aj to, že zamestnávateľa môžete stretnúť na jednom mieste, prezentovať sa a získať okamžitú spätnú väzbu. Viac o benefitoch v našej spoločnosti nájdete na webovej stránke – https://www.zssk.sk/benefity/.

Spoločnosť v rámci svojej posily hľadá predovšetkým záujemcov o kľúčové pracovné profesie v oblasti prevádzky a opráv, konkrétne rušňovodičov, mechanikov, elektromechanikov, zámočníkov koľajových vozidiel, posunovačov či vedúcich posunu. Všetky aktuálne informácie o voľných pracovných miestach v ZSSK po celom Slovensku nájdete aj na našom webe – https://www.zssk.sk/kariera/.

Priemerná mzda zamestnancov národného dopravcu bola za obdobie od januára do augusta tohto roku 1 437 eur brutto. V roku 2022 sa im zvýšili mzdy na základe výsledku kolektívneho vyjednávania s našimi odborovými centrálami, pričom tento trend bude pokračovať aj v roku 2023. Hlavne platy rušňovodičov sa od 1. 1. 2022 zvýšili až o 180 eur. Viac o tom sme písali v tlačovej správe – https://www.zssk.sk/aktuality/zssk-ma-novu-kolektivnu-zmluvu-pre-roky-2022-2023-rusnovodici-si-za-tieto-dva-roky-zarobia-o-260-eur-mesacne-180-80-viac/. Od roku 2023 sa rušňovodičom opäť zvýšia mzdy o ďalších 80 eur mesačne. Priemerný plat rušňovodiča je v roku 2022 viac ako 1 800 eur.

Čo sa týka odmeňovania našich zamestnancov, treba ešte dodať, že pre podporu náboru sme zaviedli náborový príspevok 3 000 eur. Pre podporu mobility v podobe príspevku na ubytovanie do 400 eur mesačne pre tých, ktorí dochádzajú z iných regiónov. Takisto odmeňujeme kolegov, ak nám odporučia nováčika, 500 eurami. Viac informácií o náborovej kampani nájdete tu – https://www.zssk.sk/aktuality/zaujem-o-zeleznicu-zacina-uz-v-mladom-veku-zssk-chce-dualnym-vzdelavanim-vychovat-novu-generaciu-rusnovodicov-elektromechanikov-ci-mechanikov/.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Profesia days, Profesia days 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Na historicky prvých dvojdňových Profesia Days v Košiciach nebude chýbať ani ZSSK © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -