Američania a ich partneri diskutujú o pláne reakcie v prípade, že Rusko použije taktické jadrové zbrane

1

20.9.2022 Americká veľvyslankyňa na Ukrajine Bridget Brinková zopakovala postoj Washingtonu, že kontúry svojho víťazstva a čas a formát rokovaní s Ruskom určí Ukrajina sama. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na jej rozhovor poskytnutý Európskej pravde zverejnený na platforme YouTube.

Návšteva Blinkena v Kyjeve

Brinkovej sa v interview pýtali na dôvody ostatnej návštevy šéfa americkej diplomacie Anthonyho Blinkena v Kyjeve, keďže predstavitelia na tejto úrovni nezvyknú cestovať bez konkrétneho a dôležitého cieľa.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Verejne aj na uzavretých stretnutiach povedal, že hlavným účelom návštevy je vyjadriť, že prezident Joe Biden neochvejne podporuje Ukrajinu,” odpovedala veľvyslankyňa.

Demokratická a prosperujúca Ukrajina

Na otázku, ako by sa mala vojna skončiť a či by na konci mali byť rokovania, Brinková odpovedala, že o tom rozhodne Ukrajina.

„Nie raz sme povedali a potvrdil to tu aj minister zahraničných vecí. Demokraticky zvolený líder Ukrajiny musí rozhodnúť, kedy sa začnú rokovania, ako budú pokračovať a čo predstavuje víťazstvo… Cieľom našej politiky je suverénna, demokratická a prosperujúca Ukrajina, schopná brániť sa a odradiť ruskú agresiu. Za týmto účelom podporujeme schopnosť Ukrajiny rozhodovať o svojej budúcnosti,” dodala niekdajšia veľvyslankyňa na Slovensku.

Tá tiež naznačila, že americká administratíva a partneri diskutujú o pláne reakcie v prípade, že Rusko podnikne radikálne kroky, ako je použitie taktických jadrových zbraní.

Viac k témam: Americký prezident, Jadrové zbrane, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Američania a ich partneri diskutujú o pláne reakcie v prípade, že Rusko použije taktické jadrové zbrane © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Rusko velmi dobre vie kto proti nemu bojuje a nie je to Ukrajina je to Zapad do ktoreho bohuzial sme spadli aj my…ak by Rusko bolo donutene Zapadom pouzit atomove zbrane nezasype nimi Ukrajinu ale posle tieto darceky na strategicke miesta Zapadu a to zbranovymi systemami ktore Rusko ma a Zapad na ne nema ziadnu obranu, dokonca ani ich nezaregistruje Zapad, ze ich ma nad hlavou…a bude po Kačinej svatbe a mozno aj po nas ked nas Rusko zaradilo medzi nepriatelske staty Ruska…aspon usetrim na krematorium :)))

Comments are closed.