Vo Veľkej Británii prebehla operácia Interflex, výcvik tam absolvovalo 5-tisíc ukrajinských vojakov (foto)

1

16.9.2022 Takmer päťtisíc ukrajinských vojakov absolvovalo výcvik v Spojenom kráľovstve. Na Facebooku o tom informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Do operácie Interflex sa zapojili inštruktori z Kanady, Holandska, Nového Zélandu, Ukrajiny a taktiež Spojeného kráľovstva. Ukrajinskí vojaci získali základné vedomosti, zručnosti a schopnosti v taktickej medicíne, ženijnej, požiarnej, psychologickej a taktickej príprave vrátane vedenia útočných a obranných akcií v urbanizovanom území.

„Operácia Interflex je jedným z príkladov medzinárodnej podpory našej krajine a presvedčivým dôkazom toho, že Ukrajina nie je v boji proti ruskej agresii sama,“ uviedol generálny štáb.

Viac k témam: operácia Interflex, rusko-ukrajinský konflikt, Výcvik vojakov
Zdroj: Webnoviny.sk – Vo Veľkej Británii prebehla operácia Interflex, výcvik tam absolvovalo 5-tisíc ukrajinských vojakov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. myslím, že v prvom rade ich mali naučiť správne používať toaletný papier. Lebo ak Rusi začnú “kalibrovať” tak všetci do jedného budú posratí až za ušami. Mali ste možnosť istotne čítať niektoré výpovede zahraničných žoldnierov, ktorí opisovali situácie ktoré sami zažili na vlastnej koži. Podaktorí čo mali aspoň trochu pud sebazáchovy utekali z Ukrajiny čo im nohy stačili.

Comments are closed.