Na východnom Slovensku odhalili obchodovanie s ľuďmi, dve ženy boli násilím nútené k poskytovaniu sexuálnych služieb

1

16.9.2022 Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP Prezídia PZ objasnili prípad obchodovania s ľuďmi spáchaný formou sexuálneho vykorisťovania na dvoch ženách pochádzajúcich z východného Slovenska. V tlačovej správe o tom informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa Policajného prezídia PZ.

Podľa zistení polície mali 20-ročný Karol K. a 23-ročný Vladimír K. zlákať v januári 2022 na spoločné bývanie do rómskej osady v meste Trebišov dve ženy vo veku 18 a 20 rokov. Až do augusta 2022 ich mali denne nútiť pod hrozbou násilia aj násilím k poskytovaniu sexuálnych služieb. Za jedného klienta mali inkasovať sumu od 15 do 30 eur a všetky takto utŕžené peniaze museli odovzdávať. Páchatelia ich potom míňali na nákup alkoholu a cigariet. Ženy sa viackrát pokúsili o útek, vždy ich však našli, zbili a opäť nútili k prostitúcii.

„Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP Prezídia PZ oboch mužov obvinil zo zločinu obchodovanie s ľuďmi. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. Vyšetrovateľ zároveň podal návrh na ich väzobné stíhanie,“ uviedla Bárdyová.

Viac k témam: Obchodovanie s ľuďmi, sexuálne vykorisťovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Na východnom Slovensku odhalili obchodovanie s ľuďmi, dve ženy boli násilím nútené k poskytovaniu sexuálnych služieb © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.