Ruská armáda má problém, dobrovoľníci odmietajú nastúpiť do služby a bojovať proti Ukrajincom

1

16.9.2022 Ruskí dobrovoľníci húfne odmietajú plánované vojenské nasadenie na Ukrajine. Na svojej webovej stránke o tom informovalo hlavné spravodajské riaditeľstvo ukrajinského ministerstva obrany (GUR).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vojaci prišli o množstvo výhod

Tí vojaci, ktorí sa rozhodli odmietnuť ďalšiu účasť na bojových akciách na Ukrajine, sú prepustení zo služby bez zohľadnenia akýchkoľvek výhod, ako sú odslúžené roky či status veterána.

Keďže v ruských jednotkách je alarmujúci nedostatok personálu, velenia okupačných vojsk nariadili zjednodušiť diagnózy ranených v nemocniciach, nerealizovať plánované operácie a ponúknuť im návrat do vojny na Ukrajine.

Odložené plánované operácie

Ruskí lekári tiež dostali „odporúčanie“ dať povolenie na plánované chirurgické zákroky až po skončení „špeciálnej operácie“ alebo s povolením veliteľa pacienta.

GUR ako príklad uviedlo ruského vojaka, ktorý mal prasknutý ušný bubienok. V nemocnici však ako diagnózu uviedli zápal stredného ucha a po troch dňoch ho prepustili s tým, aby si dával pozor na prechladnutie postihnutého miesta.

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, Vojnoví veteráni
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská armáda má problém, dobrovoľníci odmietajú nastúpiť do služby a bojovať proti Ukrajincom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Debili!!! Ha, ha, ha … DOBROVOĽNÍCI!!! Už toto slovo samé o sebe naznačuje, že niekto ide dobrovoľne!!! Tak o čom to tu tárajú? Dobrovoľník si nevyberá, ten ide tam kam je potrebné ísť, už samotné slovo to jasne vypovedá!!! Inak to nemôže byť dobrovoľník!!! A takýmto sprostostiam môžu uveriť iba ak tak modré trubky, tie totižto nemajú mozgovú kapacitu aby to dokázali samostatne vyhodnotiť. Tie uveria hoc akej hlúposti!!! Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.