Štát podá pomocnú ruku sociálne slabším rodinám, rozdá im takmer 60-tisíc hygienických balíčkov

1

12.9.2022 Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spolu s 11 partnerskými organizáciami rozdávajú od augusta hygienické balíčky sociálne najzraniteľnejším ľuďom na Slovensku. Celkovo 58 337 balíčkov dostali, alebo v najbližších dňoch dostanú, predovšetkým rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktoré sú odkázané na pomoc v hmotnej núdzi. Ako informuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, samotné úrady práce celkovo rozdajú takmer 25-tisíc balíčkov, so zvyškom pomáhajú partnerské organizácie.

Distribúcia už v auguste

Väčšina balíčkov sa k ľudom dostala ešte v priebehu augusta, ostatné by mali byť distribuované v prvej polovici septembra.

„Sú určené predovšetkým rodinám s deťmi, ktoré čelia najzložitejším sociálnym a ekonomickým podmienkam. Našim cieľom je pomáhať ľuďom takýmito balíčkami niekoľkokrát za rok. V tejto mimoriadne náročnej dobe tak budeme schopní podať pomocnú ruku tisíckam rodín,“ povedal generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Šampóny či mydlá

Príjemcami hygienických balíčkov sú primárne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi. Rodina s jedným nezaopatreným dieťaťom má nárok na dva hygienické balíčky, rodina s dvomi deťmi má nárok na tri hygienické balíčky a rodina s tromi a viac deťmi má nárok na štyri hygienické balíčky.

V každom balíčku sú gél na pranie, saponát na riad, šampón na vlasy, tekuté mydlo na ruky, sprchový gél, zubné pasty, krém na ruky, čistiaci prostriedok, zubné kefky a hubky na riad.

Viac k témam: hygienické balíčky, sociálne slabšie rodiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát podá pomocnú ruku sociálne slabším rodinám, rozdá im takmer 60-tisíc hygienických balíčkov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.