Ukrajinská armáda sa mala dostať do Kupianska, Rusom to sťaží spojenie (foto)

1

11.9.2022
aktualizované 9. septembra, 14:06

Ukrajinské sily sa údajne dostali do Kupianska v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Na sociálnych sieťach vrátane Telegramu sa šíri fotografia, na ktorej ukrajinskí vojaci pózujú s vlajkou pri vstupe do spomenutého mesta.

Americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) niekoľko hodín predtým prognózoval, že ukrajinská armáda do troch dní pravdepodobne oslobodí Kupiansk, keďže obrancovia Ukrajiny boli vo štvrtok zhruba 20 kilometrov od mesta.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Obsadenie Kupianska podľa ISW významne zhorší spojenie medzi ruskými silami v regióne. „Strata Kupianska a iných oblasti v tyle s nevyhnutnými pozemnými komunikáciami bude brániť ruskej snahe podporovať ofenzívne a obranné operácie, ale úplne neodreže ruské spojenie s mestom Izjum,“ uviedol ISW.

V priebehu niekoľkých dní po spustení prekvapivej protiofenzívy na severovýchode Ukrajiny oslobodila tamojšia armáda viac ako 20 obcí v Charkovskej oblasti. Ozbrojené sily od 1. septembra oslobodili viac ako 1000 kilometrov štvorcových ukrajinského územia. Tento údaj zahŕňa územia v Charkovskej aj Chersonskej oblasti.

While the Russians say that not a single Ukrainian soldier managed to enter the Kupiansk district of the #Kharkiv region, the Ukrainian military is already liberating several villages in the district and has reached the city of #Kupiansk. Photo from the entrance to the city. pic.twitter.com/O5Y4ph3Xx3
— Inna Sovsun (@InnaSovsun) September 9, 2022

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská armáda sa mala dostať do Kupianska, Rusom to sťaží spojenie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.