Kolaborant Stremousov tvrdí, že neušiel z Chersonu do Ruska a bude sa ponáhľať naspäť

0

2.9.2022 Zástupca šéfa administratívy dosadenej Kremľom v ukrajinskom meste Cherson Kirill Stremousov tvrdí, že neutiekol do Ruska, ale išiel tam na „služobnú cestu“. Referuje o tom web Ukrajinská pravda.

Podľa Moskvy je všetko pod kontrolou

Ukrajinská armáda v ostatných hodinách informovala, že spôsobila ruským silám na juhu krajiny veľké straty. Tvrdila, že zlikvidovala viacero ruských základní, muničných skladov i samotných vojakov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Stremousov však z mesta Voronež odkázal, že na juhu Ukrajiny je z pohľadu Moskvy „všetko pod kontrolou“. Uviedol, že sa čím skôr bude „ponáhľať“ do Chersonskej oblasti, aby začal pripravovať pseudoreferendum o pripojení k Rusku.

Vymazaný príspevok

Šéf Ruskom podporovanej civilno-vojenskej administratívy v Záporožskej oblasti Jevhen Balyckyj zasa uviedol, že sa chystá „viesť“ región z územia dočasne okupovaného Krymu. Ako dôvod uviedol „rodinné okolnosti“. Neskôr svoj príspevok vymazal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Cherson, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolaborant Stremousov tvrdí, že neušiel z Chersonu do Ruska a bude sa ponáhľať naspäť © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -