Letecké opravovne Trenčín a Aero Vodochody Aerospace podpísali zmluvu, podľa Naďa spolupráca prinesie rozvoj a rast

0

30.8.2022 Štátna akciová spoločnosť Letecké opravovne Trenčín (LOTN) a Aero Vodochody Aerospace, a.s. v sobotu za účasti ministra obrany SR Jaroslava Naďa a ministerky obrany ČR Jany Černochovej počas Medzinárodných leteckých dní – SIAF 2022 podpísali Zmluvu o strategickej spolupráci.

Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Dohodli sa na spolupráci na výrobe konštrukčných celkov, pri integrácii a výrobe avioniky a systémov pre lietadlo L-39 NG, ako aj integrovanej logistickej podpore, údržbe a modernizačných procesoch pre lietadlá L-39 a L-39 NG.

Ďalší posun v rozvoji

Letecké opravovne Trenčín a Aero Vodochody zmluvou nadväzujú na dohody o generálnych opravách lietadiel L-39 a zároveň na skutočnosť, že LOTN je hlavným priemyslovým partnerom Aero Vodochody pre SR.

„Naše trenčianske opravovne majú za sebou stovky opráv a modernizácií vojenských aj civilných lietadiel, a to aj pre zahraničných zákazníkov. Verím, že táto spolupráca bude znamenať ďalší posun v rozvoji a raste štátneho podniku,“ uviedol pri podpise zmluvy minister Jaroslav Naď.

Regionálna zamestnanosť

Letecké opravovne Trenčín sa podieľajú na udržaní obranyschopnosti SR v oblasti údržby leteckej techniky pre Vzdušné sily Ozbrojených síl SR.

„Spoluprácou sa rozšíri portfólio spoločnosti, zabezpečí sa regionálna zamestnanosť, zvýši sa odbornosť personálu aj vďaka budúcej spolupráci so strednými a vysokými školami v rámci SR,“ priblížil generálny riaditeľ LOTN Ľubomír Galko.

Viac k témam: Medzinárodné letecké dni SIAF
Zdroj: Webnoviny.sk – Letecké opravovne Trenčín a Aero Vodochody Aerospace podpísali zmluvu, podľa Naďa spolupráca prinesie rozvoj a rast © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -