Vetrák: Hrozí prepadnutie troch miliónov eur pre zahraničných Slovákov (video)

0

30.8.2022 Predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR a člen hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Milan Vetrák je presvedčený, že hrozí prepadnutie troch miliónov eur, ktoré mali putovať zahraničným Slovákom žijúcich v Srbsku.

Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí poskytoval dotácie aj na investičné projekty, ako napr. na zriaďovanie a rekonštrukciu budov. Vetrák tvrdí, že Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV SR) označilo spomínaný typ dotácií za nejasný v zmysle zákona. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii.

„Chceme zabrániť tomu, aby zahraniční Slováci prišli o tieto peniaze. Preto predkladáme novelu, ktorá umožní Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí poskytovať dotácie na investičné projekty,” povedal Vetrák. Medzi takéto projekty patrí napr. kultúrny dom v Mlynkoch v Maďarsku alebo slovenské gymnázium v Nadlaku v Rumunsku.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdroj: Webnoviny.sk – Vetrák: Hrozí prepadnutie troch miliónov eur pre zahraničných Slovákov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -