Záplavy v Pakistane si vyžiadali takmer tisíc obetí, mnohí ľudia museli opustiť svoje domovy (foto)

0

29.8.2022 Prudké záplavy spôsobené silnými monzúnovými dažďami vo veľkej časti Pakistanu od polovice júna zabili takmer tisíc ľudí a zranili a z domovov vyhnali tisíce ďalších. Informovali o tom v sobotu predstavitelia krajiny. O počte obetí informovali deň po tom, ako predseda pakistanskej vlády Šáhbáz Šaríf požiadal o medzinárodnú pomoc v boji pri ničivým záplavám.

Monzúnová sezóna, ktorá sa v tomto roku začal skôr ako zvyčajne, postihla Pakistan osobitne silnými dažďami a záchranári s ťažkosťami evakuovali tisíce ľudí z oblastí zasiahnutých povodňami. Táto kríza donútila vládu vyhlásiť núdzovú situáciu.

Pakistanský Národný úrad zvládania katastrof v najnovšej správe uviedol, že od piatka do soboty pri nehodách spôsobených povodňami zomrelo 45 ľudí. Celkový počet obetí monzúnových dažďov od polovice júna tak stúpol na 982. Zároveň 1 456 ľudí utrpelo zranenia.

Viac k témam: Monzúnové dažde, Záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Záplavy v Pakistane si vyžiadali takmer tisíc obetí, mnohí ľudia museli opustiť svoje domovy (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -