Jeden vážne narušený človek so schránkovou firmou rozvrátil celé Slovensko, hovorí Pellegrini a navrhuje predčasné voľby (video)

0

28.8.2022 Strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) opakovane vyzýva všetkých zodpovedných poslancov Národnej rady SR, aby na septembrovej schôdzi umožnili zmenou ústavy konanie predčasných parlamentných volieb. Informuje o tom v tlačovej správe hovorkyňa strany Patrícia Macíková.

Slováci skáču ako Matovič píska

Krach koaličných rokovaní ukázal desivú skutočnosť, že niet sily, ktorá by Igora Matoviča odlepila z vládneho kresla. Deväťdesiat percent občanov Matovičovi oprávnene nedôveruje a nemá dnes jediný politický ani ústavný nástroj, ako sa tohto majstra zla a deštrukcie zbaviť,“ povedal líder Hlasu-SD Peter Pellegrini, podľa ktorého koaličný krach dokázal, že päť miliónov občanov Slovenskej republiky skáče už dva a pol roka tak, ako Igor Matovič píska.

Jeden jediný vážne narušený človek so svojou schránkovou firmou dokázal rozvrátiť Slovensko a niet možnosti, ako to zastaviť. Toto nemá absolútne nič spoločné s demokraciou a vôľou ľudu,“ dodal Peter Pellegrini.

Sloboda a solidarita odchádza z koalície

Požiadavka odchodu ministra financií Igora Matoviča z vlády nebola splnená, strana Sloboda a Solidarita (SaS) tak definitívne odíde z koalície aj vlády.

Po stretnutí so zástupcami koaličných strán to v piatok podvečer povedal predseda strany Richard Sulík. Ako uviedol, na budúci týždeň v stredu tak štyria ministri za SaS podajú demisiu. Takisto sa podľa neho koalícia vzdá 20 hlasov v parlamente.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predčasné voľby, Zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Jeden vážne narušený človek so schránkovou firmou rozvrátil celé Slovensko, hovorí Pellegrini a navrhuje predčasné voľby (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -