Pre 21 okresov Slovenska platí výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami a 22 je žltých

0

18.8.2022
aktualizované 17. augusta 10:22

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred vysokými teplotami, varovania nie sú vydané iba v Žilinskom a Prešovskom kraji.

Ako informujú meteorológovia na svojom webe, vyššia výstraha druhého stupňa je vydaná pre celý Bratislavský kraj a okresy Krupina, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Zlaté Moravce, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Senica, Skalica a Trnava, kde sa ojedinele očakáva maximálna teplota vzduchu 35 stupňov Celzia.

Prvý stupeň výstrahy platí v rovnaký čas od 13.00 do 18.00 pre okresy Banská Štiavnica, Detva, Revúca, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Košice mesto, Košice okolie, Michalovce, Rožňava, Sobrance, Trebišov, Topoľčany, Piešťany a celý Trenčiansky kraj okrem okresu Považská Bystrica. „Ojedinele sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia,” priblížil SHMÚ.

Viac k témam: Horúčavy, Vysoké teploty
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre 21 okresov Slovenska platí výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami a 22 je žltých © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -