Ukrajinci zabili viac ako sto Vagnerovcov, Prigožin medzi mŕtvymi nie je

0

16.8.2022 Viac ako sto ruských žoldnierov bolo pravdepodobne zlikvidovaných v dôsledku útoku ukrajinských ozbrojených síl na veliteľstvo ruskej súkromnej vojenskej skupiny Vagnerovci v meste Popasna v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny.

Veliteľ pravdepodobne nebol zranený

Na Telegrame to uviedol regionálny šéf vojenskej správy v Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Luhanská oblasť je v defenzíve. Ďalším dôkazom bola ´bavlnka´ v Popasnej a úmrtia Vagnerovcov. Zatiaľ nebudeme prezrádzať detaily. Ak sa však ukáže, že nakoniec zomrelo viac ako sto predstaviteľov velenia Vagnerovcov, to už pre nás nebude novinka,“ uviedol Hajdaj, ktorý odporúča počkať na oficiálne oznámenie generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl.

Ruský miliardár a údajný veliteľ Vagnerovcov Jevgenij Prigožin podľa Hajdaja s najväčšou pravdepodobnosťou nebol žiadnym spôsobom zranený, ale má správy, že medzi zabitými sú jeho zástupcovia.

Ruský novinár prezradil polohu veliteľstva

Ukrajinský útok cez víkend zasiahol základňu Vagnerovcov v Popasnej. Moskvou sponzorovaná skupina žoldnierov sa stala terčom delostreleckej alebo raketovej paľby. Vagnerovci zohrali aktívnu úlohu v bojoch v Donbase. Často boli nasadzovaní ako pechota pri postupe na mestá, z ktorých sa ukrajinské sily stiahli.

Ako predtým informoval web Ukrajinská pravda, prokremeľský ruský novinár Sergej Sreda 8. augusta na Telegrame odhalil polohu veliteľstva Vagnerovcov.

Ruský propagandista zverejnil fotografie zo svojej návštevy veliteľstva a nápis na jednej z nich uvádzal adresu „Mironovskaja 12, Popasna“. Príspevok bol síce neskôr odstránený, no na sociálnych sieťach kolujú kópie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vagnerovci, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci zabili viac ako sto Vagnerovcov, Prigožin medzi mŕtvymi nie je © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -