Slovensko dodalo na Ukrajinu húfnice Zuzana 2. Naď je presvedčený, že vďaka našim systémom sa podarí zachrániť množstvo životov

0

15.8.2022 Ministerstvo obrany SR (MO SR) potvrdzuje, že ukrajinská strana si prevzala prvé kusy z ôsmich samohybných húfnic Zuzana 2, ktoré sa Slovensko prostredníctvom štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta Defence patriacej pod rezort obrany zaviazalo dodať Ukrajine na základe kontraktu na komerčný predaj uzatvoreného v júni tohto roku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pomoc Ukrajine

„Na základe uzatvorenej obchodnej zmluvy si ukrajinská strana prevzala prvé štyri kusy 155mm samohybnej kanónovej húfnice Zuzana 2,“ potvrdil riaditeľ štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta Defence Alexander Gurský.

Podľa ministra obrany SR Jaroslava Naďa (OĽaNO) sa aj s prispením uzavretia tohto kontraktu Slovensko zaradilo medzi krajiny, ktorých pomoc je pre Ukrajinu najviac citeľná.

Záchrana životov

„Dialóg s ukrajinskými partnermi je pravidelný, intenzívny a vedený tak, aby bola naša pomoc pre Ukrajinu čo najefektívnejšia, najadresnejšia a v konečnom dôsledku život zachraňujúca. Pretože to je naším primárnym cieľom, prispieť k záchrane čo najväčšieho počtu životov a pomôcť našim ukrajinským priateľom zastaviť toto bezdôvodné a bezbrehé krviprelievanie,“ povedal minister Naď.

Ako ďalej dodal minister Naď, slovenské húfnice budú pre ukrajinské ozbrojené sily prínosom, keďže delostrelecké systémy sú v rámci prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine kľúčovým prvkom bojovej podpory a sú využívané v širokom spektre operácií.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Delostrelecká technika Zuzana, Húfnice Zuzana 2, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko dodalo na Ukrajinu húfnice Zuzana 2. Naď je presvedčený, že vďaka našim systémom sa podarí zachrániť množstvo životov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -