Vagač odmieta obvinenia starostky Aufrichtovej zo šírenia dezinformácií, zastal sa ho primátor Vallo (video)

0

4.8.2022 Kandidát na starostu bratislavského Starého Mesta Matej Vagač odmieta obvinenia súčasnej starostky Zuzany Aufrichtovej zo šírenia dezinformácií v rámci územného plánu (ÚP) mesta.

Mestský a miestny poslanec a kandidát Team Bratislava Matej Vagač v piatok 29. júla uviedol v príspevku na sociálnej sieti, že vedenie Starého Mesta chcelo začiatkom roka zmeniť ÚP zóny Brnianska – Patrónka a vyčleniť pozemok školského dvora Základnej školy Dubová pre výstavbu trojposchodového objektu priamo v areáli školy. Starostka jeho tvrdenia považuje za dezinformácie.

Obrovská nevôľa a protest ľudí

Podľa Vagača tento návrh vzbudil obrovskú nevôľu a protest ľudí. „Mnohí občania sa na mňa obrátili s prosbou o pomoc, preto som im vypracoval pripomienky, ktoré potom posielali na úrad. Iba tieto písomné pripomienky poslané do určeného termínu môžu zaručiť, že sa bude na nich prihliadať,” uviedol poslanec.

„Som presvedčený, že iba takýto masívny tlak občanov a poslané písomné pripomienky dokázali zastaviť tento čudný, z môjho pohľadu absolútne nevhodný návrh úradu mestskej časti Staré Mesto,” dodal Vagač.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Aufrichtová vyzvala Valla na diskusiu

Starostka Vagača obvinila zo zavádzania v rámci predvolebného boja a v otvorenom liste vyzvala predsedu strany Team Bratislava a primátora Bratislavy Matúša Valla ako obstarávateľa územného plánu mesta k účasti na verejnej diskusii na tému Územné plánovanie a rozvoj mesta.

„Cieľom takéhoto verejného stretnutia je poskytnúť obyvateľom fakty, jasné odborné informácie a otvorene o nich diskutovať,” uvádza Aufrichtová.

Reakcia Valla

Matúš Vallo sa k obvineniam a výzve Aufrichtovej vyjadril v príspevku strany Team Bratislava na sociálnej sieti.

„Súhlasím s Vami, že s klamstvami ani s dezinfomáciami sa pracovať nemá. Pravdepodobne ste si všimli, že na Vaše obviňovanie mňa aj magistrátu spravidla nereagujem a nebudem sa zapájať do takejto diskusie ani teraz,” uviedol Vallo.

„Matej Vagač je čestný človek a môžem sa za neho, aj za celý náš tím zaručiť, že žiadnu stratégiu postavenú na informáciách, ktoré nezodpovedajú realite a ktorej cieľom je očiernenie Vášho mena“ nevedie,” uzavrel primátor.

Viac k témam: Dezinformácie, Starosta, starosta bratislavského Starého Mesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Vagač odmieta obvinenia starostky Aufrichtovej zo šírenia dezinformácií, zastal sa ho primátor Vallo (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -