Veľvyslanectvo USA na Slovensku udelilo tento rok Ceny za ochranu ľudských práv trom osobnostiam a mimovládnej organizácii

1

15.7.2022 Chargé d’Affaires Veľvyslanectva USA na Slovensku Nicholas Namba slávnostne odovzdal našej ambasáde výročné Ceny za ochranu ľudských práv za rok 2021, ktoré každoročne udeľuje americká ambasáda.

Dodržiavanie ľudských práv po celom svete je podľa Nicholasa Nambu trvalou prioritou americkej vlády.

Dve ocenené ženy

„Tento 10. ročník odovzdávania Cien za ochranu ľudských práv je pre nás dôležitou príležitosťou oceniť vás všetkých za vašu prácu pri presadzovaní a rozvíjaní hodnôt, ktoré nás spájajú vrátane ľudských práv, tolerancie, dobrej správy vecí verejných a transparentnosti,“ uviedol Chargé d´Affaires Nicholas Namba pri odovzdávaní cien a dodal, že žijeme v historických časoch.

Cenu Woman of Courage získala profesorka Alexandra Bražinová za jej neúnavné úsilie o záchranu životov napriek kritike verejnosti a za jej osobné nasadenie pre blaho verejnosti počas najnaliehavejšej zdravotnej krízy nášho života.

Profesorka Mária Patakyová si prebrala Cenu Human Rights Defender za jej neúnavnú a neochvejnú obhajobu práv tých najzraniteľnejších.

Udelili aj špeciálnu cenu

Cenu za transparentnosť, ktorú u nás udeľuje Veľvyslanectvo USA na pamiatku Jána Kuciaka tým, ktorí najvýznamnejšie prispievajú k odhaľovaniu pravdy a zodpovednosti verejných činiteľov, dostal Vladimír Špánik za jeho vytrvalosť v boji za transparentnosť a obetavosť pri budovaní protikorupčnej komunity v slovenských obciach a mestách.

Chargé d’Affaires Nicholas Namba odovzdal aj Špeciálnu humanitárnu cenu ako osobitné uznanie za jedinečné humanitárne úsilie v súvislosti s evakuáciami z Afganistanu v lete minulého roka mimovládnej organizácii Mareena.

Tá podľa hovorkyne veľvyslanectva Tary Hall získala cenu za svoje odhodlanie budovať tolerantnú spoločnosť a za svoje úsilie pomáhať zachrániť životy tvárou v tvár humanitárnej kríze.

Viac k témam: Ceny za ochranu ľudských práv, Veľvyslanectvo USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľvyslanectvo USA na Slovensku udelilo tento rok Ceny za ochranu ľudských práv trom osobnostiam a mimovládnej organizácii © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.