Ukrajinské úrady registrujú viac než sedemtisíc nezvestných vojakov a veria, že sú v zajatí

1

13.7.2022 Viac ako sedemtisíc ukrajinských vojakov považujú úrady na Ukrajine za nezvestných. Poverenec pre otázky osôb zmiznutých za zvláštnych okolností Oleh Kotenko pre spravodajský web Suspilne povedal, že verí, že väčšina z nich je v zajatí. Informuje o tom spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ak hovoríme o armáde, potom pochopme, kto je armáda. Sú tam Ozbrojené sily Ukrajiny, je tu Národná garda, je tu pohraničná stráž, existuje Ukrajinská bezpečnostná služba a to sú rôzne inštitúcie. Nie sú zahrnuté v počte ozbrojených síl Ukrajiny. Ozbrojené sily Ukrajiny uvádzajú údaje o dvoch tisíckach nezvestných vojakov. Naše call centrum má približne 7 200 ľudí,“ povedal Kotenko s tým, že vedia, že ich vzali do Ruska.

Podľa Kotenka je dôležité vedieť, koľko ľudí je v Rusku. „Ak ich je viac ako sto, tak chápeme, že prakticky celý prápor je v zajatí,“ vysvetlil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinské úrady registrujú viac než sedemtisíc nezvestných vojakov a veria, že sú v zajatí © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.