Atentátnik na japonského expremiéra Abeho sa na polícii priznal, v jeho byte našli množstvo zbraní a výbušnin

1

10.7.2022 Podozrivý z vraždy bývalého japonského premiéra Šinza Abeho sa k priznal jeho zastreleniu. Štyridsaťjedenročný Tecuja Jamagami vyšetrovateľom povedal, že použil podomácky vyrobenú zbraň.

V dome zaistili výbušniny

Policajti pri prehliadke jeho domu skonfiškovali niekoľko ďalších takýchto zbraní. Tiež našli výbušniny, v dôsledku ktorých vyzvali obyvateľov na preventívnu evakuáciu. Polícia o tom informovala na tlačovej konferencii, informuje spravodajský portál BBC.
Jamagami povedal polícii, že má zášť voči „špecifickej organizácii“. Veril, že Abe bol súčasťou tejto skupiny a preto na neho strieľal.
Podľa polície na miesto v meste Nara, kde mal Abe prejav, cestoval vlakom. Nevedeli však povedať, či prišiel tesne pred začiatkom podujatia.

Strieľal počas prejavu

Polícia uviedla, že po Abeho smrti sa ich vyšetrovanie zmenilo na vyšetrovanie vraždy. V tejto súvislosti vznikla 90-členná vyšetrovacia pracovná skupina. Vyšetrovanie stále trvá a okrem iného sa zameriava na to, či muž konal sám.
Páchateľ na politika strieľal v piatok počas prejavu v rámci predvolebnej kampane. Abe bol v kritickom stave, lekári bojovali o jeho život, no už mu nedokázali pomôcť a v nemocnici ho vyhlásili za mŕtveho. Najdlhšie slúžiaci líder Japonska mal 67 rokov.

Viac k témam: Atentát, Výbušnina
Zdroj: Webnoviny.sk – Atentátnik na japonského expremiéra Abeho sa na polícii priznal, v jeho byte našli množstvo zbraní a výbušnin © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. cloveku sa ani nechce zit v tomto prašivom svete, nastastie uz mam 75 rokov a dlho uz tu oxidovat nebudem…vsetkym spokojnym prajem pekny den…

Comments are closed.