Chystáte sa dovolenkovať na Cypre? Úrady pre rýchlo šíriaci sa koronavírus sprísňujú protipandemické opatrenia

0

8.7.2022 Cyprus pre rast počtu prípadov ochorenia COVID-19 opäť zavádza povinné nosenie rúšok v interiéroch. Povinnosť sa bude týkať všetkých vo veku nad 12 rokov.

Povinné rúška v interiéroch

Vláda v stredu uviedla, že rast počtu nákaz rovnako ako inde vo svete spôsobujú varianty koronavírusu BA.4 a BA.5.

Podľa údajov cyperského ministerstva zdravotníctva v období od 25. júna do 5. júla bolo zo 147 623 odobraných vzoriek pozitívnych 19 503.

Cyprus má približne 916-tisíc obyvateľov. Povinnosť nosiť rúška v interiéroch začne platiť od piatka. Vláda však uviedla, že nosenie rúšok nie je povinné doma a v autách, v ktorých sú členovia jednej rodiny. Rúška nebudú musieť nosiť ani ľudia so zdravotnými problémami.

Za ignorovanie nariadení hrozí pokuta

Cyperská vláda upozornila, že bude vykonávať kontrolu nosenia rúšok a fyzickým osobám či firmám pre porušenie tejto povinnosti bude hroziť pokuta 300 eur.

Predstavitelia cyperského zdravotníctva uviedli, že vysoký počet infekcií zatiaľ neviedol k paralelnému rastu počtu ľudí s vážnymi príznakmi, ktoré si vyžadujú intenzívnu nemocničnú liečbu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, protipandemické opatrenia, Rúška
Zdroj: Webnoviny.sk – Chystáte sa dovolenkovať na Cypre? Úrady pre rýchlo šíriaci sa koronavírus sprísňujú protipandemické opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -