Rusi oznámili, že Ukrajincom zničili dva raketové systémy HIMARS, informácia je podľa generálneho štábu falošná

0

8.7.2022 Ukrajina obvinila Rusko zo šírenia nepravdivých informácií po tom, ako Moskva oznámila, že zničila dva raketové systémy HIMARS, ktoré krajine dodali Spojené štáty. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

„Ruskí propagandisti aktívne šíria falošné informácie o údajnom zničení amerického raketového systému HIMARS,“ konštatoval v stredu ukrajinský generálny štáb a zdôraznil, že „táto informácia nezodpovedá realite a nie je nič iné ako falošná“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo obrany v stredu oznámilo, že zničilo systémy HIMARS počas leteckého útoku v Doneckej oblasti. Zverejnili aj video údajného zásahu, no CNN konštatuje, že v ňom nedokázala identifikovať žiadny systém HIMARS, ani toto tvrdenie nezávislo overiť.

Spojené štáty sa zaviazali, že Ukrajine poskytnú osem systémov HIMARS a minimálne štyri sa už zapojili do bojov proti Rusku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: raketový systém HIMARS, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi oznámili, že Ukrajincom zničili dva raketové systémy HIMARS, informácia je podľa generálneho štábu falošná © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -