V čase, keď Putin útočí na Ukrajinu, tu chceme teraz vytvárať vládnu nestabilitu? Pýta sa minister Naď

1

7.7.2022 Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) tvrdí, že nestabilita vo vláde ohrozuje zahraničné smerovanie SR.

„My ohrozujeme veľa vecí touto nestabilitou vo vláde a jedna z nich je jednoznačne zahranično-politické smerovanie vlády. V tomto čase, keď Putin útočí na Ukrajinu, tu chceme teraz vytvárať vládnu nestabilitu? Bulharsko dokonca ústami premiéra povedalo, že je presvedčené, že komu vyhovuje rozpad vlády v Bulharsku, sú práve ruské spravodajské služby, ktoré na tom robili. To my máme dávať ten istý naratív, že vlastnú vládu uprostred vojny budeme zhadzovať kvôli personálnym otázkam,” povedal na tlačovej konferencii Jaroslav Naď.

Sme rešpektovaný partner

Naď ďalej uviedol, že Slovensko zo zahranično-bezpečnostného aspektu funguje lepšie ako v minulosti, aj vďaka spolupráci prezidentky, predsedu vlády, ministra zahraničných vecí i ministra obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Sme rešpektovaný partner, sme partner, ktorý je na správnej strane, máme silné postavenie v rámci Európskej únie (EÚ) alebo Severoatlantickej aliancie (NATO). A teraz čo chceme? Chceme naspäť, aby sa vrátili politici, ktorí sa budú chodiť Putinovi klaňať alebo ktorí budú spochybňovať naše členstvo v NATO a v EÚ?,” dodal Naď.

Inovačný bezpečnostný fond

Témou tlačovej konferencie bol aj inovačný bezpečnostný fond a jeho podpora pre malé slovenské firmy, ktoré sú aktívne v obrannom priemysle.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Slovenská republika k tomu pristúpila a naším cieľom je, aby sa čo najviac spoločností zo Slovenska mohlo zúčastňovať na konkrétnych projektoch v konzorciách s inými menšími spoločnosťami z členských krajín NATO. Verím, že už budúci rok uvidíme k tomu výsledky. Aké spoločnosti to budú, bude záležať primárne od tých firiem, aby ponúkali také projekty a riešenia, ktoré budú zaujímavé. Ale budú mať balík peňazí, ktoré môžu použiť v rámci NATO,” uviedol Naď.

Viac k témam: Koaličná kríza, Minister obrany SR, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – V čase, keď Putin útočí na Ukrajinu, tu chceme teraz vytvárať vládnu nestabilitu? Pýta sa minister Naď © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. pan Nad, vy sa bojite o svoje pretekajuce koryto, ktore mate zabezpecene dovtedy pokial budete spievat pesnicky podla spevnika Zapadu vedeneho USA…takze ak takto mutujete na jednej strane sa vam ani nedivim ved vazal musi posluchat a este ak ma za to zopar striebornych o to viac…ja som slobodny clovek (zatial) a preto hovorim, Slovensko je na nespravnej strane a toto moje konstatovanie sa bude zo dna na den viac a viac naplnat…

Comments are closed.