Odíde SaS z vládnej koalície? Sulík oznámil zásadné rozhodnutie (video)

0

7.7.2022
aktualizované 6. júla 17:26

Mimoriadna rozšírená republiková rada strany Sloboda a Solidarita (SaS) v stredu rozhodla o postoji v súčasnej koaličnej kríze. Minister hospodárstva a líder strany SaS Richard Sulík na tlačovej besede uviedol, že hlavným problémom koalície je minister financií a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič.

Ďalej uviedol, že strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu a od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) bude očakávať jej novú podobu s tým, že Matovič už nemá byť členom vlády. „Tak ako doteraz sa pri najlepšej vôli nedá pokračovať,” povedal Sulík s tým, že Matovič je momentálne v konflikte s každým a pokračovanie súčasného stavu vytvára podmienky pre návrat Roberta Fica k moci.

Ak sa tak do 31. augusta nestane, štyria ministri za SaS podajú demisiu a strana odíde z vlády. Sulík doplnil, že v najbližších dňoch strana predstaví premiérovi Hegerovi svoje požiadavky. „Počkáme na jeho vyjadrenie alebo nejaký protinávrh,” skonštatoval šéf SaS. Nová podoba koaličnej zmluvy by podľa neho mala reflektovať aktuálne dianie. „Je to autonómne rozhodnutie republikovej rady,” dodal Sulík.

Video: Tlačová konferencia

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Koaličná kríza, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Republiková rada
Zdroj: Webnoviny.sk – Odíde SaS z vládnej koalície? Sulík oznámil zásadné rozhodnutie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -