Streľba v Chicagu na Deň nezávislosti má niekoľko obetí, páchateľa už chytili (video)

0

7.7.2022 Muža obvineného zo streľby na sprievod počas osláv Dňa nezávislosti v Highland Parku pri americkom Chicagu obvinili z vraždy v siedmich bodoch obžaloby.

Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na štátneho zástupcu okresu Lake Erica Rineharta. Ten upozornil, že počas vyšetrovania budú nasledovať ďalšie desiatky obvinení. Pondelňajší útok si vyžiadal sedem mŕtvych a viac ako 30 zranených.

Podozrivý 21-ročný Robert Crimo je obvinený z toho, že vystrelil 70 nábojov z vysokovýkonnej pušky na dav a prezliekol sa za ženu, aby mohol ľahšie uniknúť. Zatkli ho po osemhodinovom pátraní, pričom u neho našli druhú pušku podobnú tej z útoku. Vyšetrovatelia u neho doma našli tiež tri ďalšie strelné zbrane.

Polícia uviedla, že podozrivý mal už v minulosti dvakrát kontakt s orgánmi činnými v trestnom konaní, no napriek tomu si bol počas ostatného roka schopný kúpiť päť zbraní. Očakáva sa, že sa v stredu postaví pred súd.

Viac k témam: Deň nezávislosti (4. júl), Streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Streľba v Chicagu na Deň nezávislosti má niekoľko obetí, páchateľa už chytili (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -