Na doživotie odsúdený vrah Hauser chce ísť na slobodu

0

7.7.2022 Na doživotný trest odňatia slobody odsúdený vrah Viliam Hauser sa chce dostať spoza mreží na slobodu. Okresný súd v Trnave o jeho aktuálnej žiadosti o podmienečné prepustenie zatiaľ nerozhodol.

Vyvraždili šesťčlennú rodinu

Podľa vyjadrenia hovorkyne súdov v Trnavskom kraji Jany Kondákorovej pre agentúru SITA súd verejné zasadnutie odročil na neurčito, pretože chce do konania pribrať znalca z odboru psychiatrie.

Viliam Hauser spolu s Róbertom Mattom v apríli 1994 v Bratislave vyvraždili šesťčlennú vietnamskú rodinu vrátane malého dieťaťa, za čo boli obaja odsúdení na doživotie.

O prepustenie žiadali už v roku 2014

Trestný zákon po 25 rokoch za mrežami a po splnení stanovených podmienok pripúšťa možnosť prepustenia na slobodu aj v prípade odsúdených na doživotie.

Súdy v takýchto prípadoch posudzujú splnenie formálnych a materiálnych podmienok. Odsúdený by mal pri rozhodovaní súd presvedčiť, že vo výkone trestu plnením svojich povinností preukázal polepšenie a dá sa od neho očakávať, že v budúcnosti povedie riadny život.

Hauser a Matta pôvodne žiadali o prepustenie na slobodu už v roku 2014, súd vtedy ich žiadosti zamietol pre nesplnenie podmienok. Na slobodu sa chceli dostať aj v roku 2019, vtedy však svoje žiadosti po čase stiahli.

Viac k témam: Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Na doživotie odsúdený vrah Hauser chce ísť na slobodu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -