Streľba v nákupnom centre v Kodani má tri obete, ľudia sa snažili schovať v obchodoch (video+foto)

1

6.7.2022
aktualizované 4. júla 10:17

Streľba v nákupnom centre v dánskej metropole Kodaň si vyžiadala tri obete a štyroch vážne zranených. Informovala o tom tamojšia polícia, podľa ktorej zatkli 22-ročného Dána.

Ako neskôr uviedol policajný inšpektor Sören Thomassen, strelec s najväčšou pravdepodobnosťou konal sám a svoje obete si vyberal náhodne. Taktiež si nemyslí, že by nedeľňajší útok súvisel s terorizmom. Podozrivý bol podľa neho známy v zariadeniach na liečbu duševného zdravia.

Útok sa stal podvečer v nákupnom centre Field’s na okraji Kodane, ktoré patrí k najväčším v Škandinávii. Podľa svedkov sa ľudia snažili schovať v obchodoch, iní sa zasa v panike rozutekali. Obeťami sú dvaja Dáni a jeden ruský občan. Zranení sú dvaja Dáni a dvaja Švédi, pričom ich hospitalizovali s ťažkými zraneniami.

Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky bbc.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba v nákupnom centre v Kodani (fotografie)

Viac k témam: streľba v nákupnom centre
Zdroj: Webnoviny.sk – Streľba v nákupnom centre v Kodani má tri obete, ľudia sa snažili schovať v obchodoch (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. do tohto sme sa v 89 hnali ako zmyslov zbavení, uz len cakam kedy sa tento “šport” rozsireny na Zapade dostane aj k nam a to bude dan, ktoru zaplatime za svoju blbost…poznamenavam, ze toto pisem ako radovy obcan, ktory prezil v byvalom rezime 42 rokov a nepisem to ako byvaly stranik a nepisem to ani z nejakej nostalgie ale pisem to na zaklade svojich 42 rocnych osobnych skusenosti z byvaleho rezimu a 33 rokoch z tohto rezimu, ktory denno denne ohrozuje zivoty ludi, doslova a do pismena!

Comments are closed.