Lesný požiar v Turecku už hasia aj vrtuľníky z Kataru a Azerbajdžanu, k založeniu ohňa sa mal priznať muž (video)

0

25.6.2022
aktualizované 24. júna 2022, 13:35

Do boja proti lesnému požiaru, ktorý už štvrtý deň horí pri populárnom letovisku na juhozápade Turecka, sa v piatok pridali hasičské lietadlo z Azerbajdžanu a tri vrtuľníky z Kataru. Turecko už na boj s ohňom vyslalo viac ako 2 500 hasičov a 41 lietadiel a vrtuľníkov.

Vietor stále predstavuje riziko

Požiar vypukol v regióne Bordubet pri letovisku Marmaris na pobreží Egejského mora a v dôsledku vetra sa rýchlo rozšíril. Turecký úrad pre katastrofy a mimoriadne situácie (AFAD) uviedol, že z preventívnych dôvodov evakuovali viac ako 400 ľudí.

Minister lesníctva Vahit Kirišci informoval, že oheň zasiahol zhruba 3 000 hektárov lesa. Požiarnici sú podľa neho blízko k dostaniu požiaru pod kontrolu, ale vietor stále predstavuje riziko.

K založeniu požiaru sa priznal muž

Minister zdravotníctva Fahrettin Koca na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že požiar zasiahol najmenej 29 ľudí a 12 z nich museli vziať do nemocnice. Dvaja zostávajú hospitalizovaní.

Úrady vo štvrtok zadržali 34-ročného muža, ktorý sa údajne priznal k založeniu ohňa po hádke s príbuznými, informoval zase minister vnútra Süleyman Soylu.

Viac k témam: Extrémne horúčavy, Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Lesný požiar v Turecku už hasia aj vrtuľníky z Kataru a Azerbajdžanu, k založeniu ohňa sa mal priznať muž (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -