SaS sa opäť odmieta účastniť koaličných rád. Dôvodom sú útoky Matoviča, ktorý vraj len a len klame

0

23.6.2022
aktualizované 22. júna 18:28

Pre opakované útoky ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) sa koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) opätovne odmieta zúčastňovať na koaličných radách.

Matovič vraj len a len klame

Ako ďalej liberáli uvádzajú vo vyhlásení, odmietajú akékoľvek rokovania s opozíciou o hlasovaní vo veci pripomienok prezidentky k prorodinným opatreniam.

„Igor Matovič len a len klame a robí to tesne po tom, ako jeho poslanci prelomili veto prezidentky spolu s fašistami,” konštatujú liberáli.

Údajné spiknutie poslancov

Matovič v stredu na tlačovej konferencii povedal, že pred hlasovaním o vrátenom zákone o prorodinných opatreniach malo dôjsť „k spiknutiu“ poslancov strán Sloboda a Solidarita (SaS), Smer-sociálna demokracia (Smer-SD), Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) a Republika.

Ak by sa to v hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nedozvedeli, tak by podľa neho z klubu OĽaNO možno päť až sedem poslancov hlasovalo za veto prezidentky Zuzany Čaputovej. Šéf OĽaNO doplnil, že akonáhle sa informáciu o dohode v opozícii dozvedel, posunul ju poslancom OĽaNO.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Šipoš kritizuje SaS

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš kritizuje rozhodnutie SaS nezúčastňovať na koaličných radách.

„Je neuveriteľné, že táto strana má odvahu hovoriť o akýchsi útokoch, keď v poslednom čase práve ona takmer neustále osobne útočí na Igora Matoviča. Je absolútne nepochopiteľné, že strana SaS doslova hystericky napáda nielen celú koncepciu reformy rodinnej politiky a protiinflačnej pomoci, ale aj znižovanie daní pracujúcim, hoci sami tento záväzok dlhodobo komunikovali. Rovnako je absurdné, ak napádajú krúžkovné pre deti, hoci jeho presadeniu venovali celú stranu vlastného straníckeho programu. Chcem preto poprosiť kolegov zo SaS, aby začali spolupracovať normálne a konštruktívne a v duchu platných dohôd. V opačnom prípade vystavujú verejnosť veľkému nebezpečenstvu návratu mafie k moci,” povedal Michal Šipoš v reakcii na rozhodnutie SaS.

Viac k témam: Koaličná rada, Minister financií SR, Prorodinný balíček
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS sa opäť odmieta účastniť koaličných rád. Dôvodom sú útoky Matoviča, ktorý vraj len a len klame © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -