Nemecko chce zmodernizovať svoju armádu, plánuje kúpiť vrtuľníky Boeing Chinook

0

3.6.2022 Nemecko plánuje kúpiť dopravné vrtuľníky Boeing Chinook v rámci rozsiahlych nákupov zameraných na modernizáciu svojej armády. Oznámila to v stredu nemecká ministerka obrany Christine Lambrechtová.

Šéfka rezortu obrany v parlamente uviedla, že vláda chce nakúpiť vrtuľníky, ktoré sú „osvedčené, sú chrbticou európskej vzdušnej prepravy a týmto modelom posilníme našu schopnosť spolupracovať v Európe”.

Ministerka obrany nezverejnila ďalšie podrobnosti. Nemecká tlačová agentúra dpa s odvolaním sa na prezentáciu rezortu obrany vysokopostaveným zákonodarcom informovala, že Nemecko plánuje kúpiť 60 vrtuľníkov Chinook CH-47F. Podľa agentúry je na tento nákup vyčlenených približne 5 miliárd eur.

Teraz máme historickú príležitosť,” povedala Lambrechtová poslancom počas diskusie o nemeckom rozpočte. „Môžeme napraviť naše zlyhania z minulosti a úplne postaviť Bundeswehr opäť na nohy,” poznamenala ministerka.

Viac k témam: Armáda, Modernizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko chce zmodernizovať svoju armádu, plánuje kúpiť vrtuľníky Boeing Chinook © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -