Zväz protifašistických bojovníkov a dôchodcovia vyzvali poslancov, aby nekolaborovali s extrémistami pri pretláčaní zákonov

1

1.6.2022 Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB) a Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) vyzvali poslancov Národnej rady SR a predstaviteľov koaličných aj opozičných strán, aby sa dištancovali od rokovaní a schvaľovaní zákonov v parlamente s podporou poslancov s „fašistickým pozadím”.

Boj proti extrémizmu

Ako organizácie konštatujú v spoločnom vyhlásení, protifašistický a sociálny rozmer sú základom fungovania demokratického Slovenska. Politické strany by podľa vyhlásenia mali byť sociálne, protikorupčné, ale aj protifašistické.

„SZPB sa dlhodobo hlási a vystupuje proti extrémnym silám propagujúcim nacionalizmus, šovinizmus, rasizmus, neofašizmus, neonacizmus, neoľudáctvo a xenofóbiu. V tomto období je to zvlášť významné,” povedal predseda SZPB Pavol Sečkár.

Politici prezentujúci nenávisť

Ako doplnila predstaviteľka JDS Valéria Pokorná, zákony v Národnej rade SR nemôže ani koalícia, ani opozícia schvaľovať s podporou politikov podporujúcich a prezentujúcich fašistické a nenávistné myšlienky.

„Zhodli sme sa na tom a budeme spoločne vystupovať voči týmto náladám. Odcudzujeme najmä politikov, ktorí zľahčujú protifašistický odkaz najmä v kontexte udalostí na Ukrajine,” dodala.

Viac k témam: Extrémizmus, Fašizmus, prorodinný balíček, Šírenie nenávisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Zväz protifašistických bojovníkov a dôchodcovia vyzvali poslancov, aby nekolaborovali s extrémistami pri pretláčaní zákonov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. ja som presvedceny, ze strany, ktore vyzyvaju “protifasisticki bojovnici a dochodcovia” su daleko vacsimi extremistami, ktori podporuju celosvetovo sa siriaci fasizmus ako su ti, ktorych ma SZPB a JDS na mysli…ziju SZPB a JDS na Slovensku alebo ziju pod sklenenym zvonom?

Comments are closed.