Dáni a USA poslali na Ukrajinu protilodné rakety a húfnice, na Rusov budú môcť páliť z oveľa komfortnejšej vzdialenosti

1

30.5.2022 Ukrajina začala dostávať protilodné rakety Harpoon z Dánska a samohybné húfnice zo Spojených štátov. V sobotu to oznámil ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rakety Harpoon budú podľa neho ukrajinské sily používať spolu s ukrajinskými raketami Neptún pri obrane pobrežia vrátane prístavu Odesa.

Minister povedal, že dodávky rakiet boli výsledkom spolupráce medzi niekoľkými krajinami a dodal, že dodávky z Dánska sa uskutočnili „za účasti našich britských priateľov”, informuje spravodajský portál Sky News.

Minister tiež povedal, že Ukrajina dostala rad ťažkých delostreleckých strojov vrátane spomenutých amerických upravených húfnic M109. Tie umožnia ukrajinskej armáde zasiahnuť ciele z väčšej vzdialenosti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská technika
Zdroj: Webnoviny.sk – Dáni a USA poslali na Ukrajinu protilodné rakety a húfnice, na Rusov budú môcť páliť z oveľa komfortnejšej vzdialenosti © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. To je všetko pekné. Len ma dosť zaráža jedna skutočnosť, prečo asi tak Rusko neodpovie recipročne? Čo by sa asi tak udialo ak by Rusko náhodou poskytlo najmodernejšie svoje vybavenie Iránu a Sýrii? Kam by to asi tak mohlo potom viesť? Čo tak dodať po 250 ks hypersonické strely Kinžal týmto dvom krajinám? Istotne by mali USA s toho nesmiernu radosť nakoľko majú nezákonne na území Sýrie vojenské základne!!! A čo sa týka Iránu, tak Izrael by asi tiež moc nebol nadšený? Uvidíme čo nám nakoniec čas prinesie. Lebo ako sa vraví, kto sa hrá zo zápalkami mal by počítať s tým, že sa môže spáliť. Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.