Ruský spevák Ševčuk čelí obvineniu za vyjadrenia o vojne na Ukrajine, Putina prirovnal k Cézarovi a spomenul aj jeho zadok

0

21.5.2022 Ruský rockový hudobník Jurij Ševčuk čelí obvineniu z diskreditácie armády za výroky na stredajšom koncerte. Obvinenia voči spevákovi skupiny DDT vo štvrtok podali na správnom súde. Hrozí mu pokuta až 50-tisíc rubľov (asi 426 eur).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Po začiatku vojny Rusko prijalo prísnejší zákon, podľa ktorého sa šírenie „falošných správ“ o konflikte trestá až 15 rokmi väzenia. Ševčuk počas koncertu v Ufe spochybnil ciele vojny, keď sa nahlas zamyslel, prečo mladí Rusi a Ukrajinci bojujú a umierajú vo vojne, ktorá stojí aj životy civilistov.

„Starí ľudia, ženy a deti zomierajú. Pre nejaký druh napoleonských plánov nášho posledného Caesara? Vlasť, priatelia, nie je zadok prezidenta, ktorý musíte neustále olizovať a bozkávať. Vlasť je chudobná babička, ktorá predáva zemiaky na železničnej stanici. To je vlasť,“ vyhlásil Ševčuk na koncerte.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Obvinenie, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský spevák Ševčuk čelí obvineniu za vyjadrenia o vojne na Ukrajine, Putina prirovnal k Cézarovi a spomenul aj jeho zadok © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -