Rusko dúfa v mierové vyrovnanie s Ukrajinou, vyhlásil prezident Putin

1

28.4.2022 Moskva stále dúfa, že vyrokuje mierové vyrovnanie s Ukrajinou, povedal v utorok ruský prezident Vladimir Putin.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Po stretnutí s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) poznamenal, že ruskí a ukrajinskí vyjednávači počas marcových rokovaní v tureckom Istanbule dosiahli „vážny prelom”, ale ukrajinská strana neskôr od niektorých predbežných dohôd odstúpila.

Konkrétne ruský prezident spomenul, že ukrajinskí vyjednávači zmenili svoj postoj k otázke štatútu Krymu a separatistických území na východe Ukrajiny a ponúkli, že to nechajú na diskusiu prezidentom krajín. Posun v postoji Ukrajiny podľa Putina sťažuje rokovania o budúcej dohode.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

António Guterres počas utorkového stretnutia v Kremli skritizoval ruskú vojenskú akciu na Ukrajine ako očividné porušenie územnej celistvosti krajiny. Vyzval tiež Rusko, aby umožnilo evakuáciu civilistov uväznených v obrovskej oceliarni Azovstaľ v Mariupole obklopenej ruskými silami. Putin na to reagoval s tvrdením, že ruské sily ponúkli civilistom ukrytým v oceliarni humanitárne koridory. Zároveň obvinil ukrajinských obrancov továrne, že využívajú civilistov ako štíty a nedovoľujú im odísť.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko dúfa v mierové vyrovnanie s Ukrajinou, vyhlásil prezident Putin © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. A čo hovorí na Kosovo? To je podľa neho v poriadku? Alebo je to iba zase jeden z ďalších užitočných idiotov?

Comments are closed.