Putin podľa rakúskeho kancelára žije vo vlastnej logike a myslí si, že vojnu vyhráva

1

19.4.2022 Rakúsky kancelár Karl Nehammer, ktorý sa v uplynulom týždni stretol s ruským prezidentom, povedal, že Vladimir Putin je „je vo svojej vlastnej vojnovej logike“. V rozhovore pre americkú televíziu NBC povedal, že Putin si myslí, že vojnu vyhráva.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Pred tým, ako v pondelok pricestoval do Moskvy, Nehammer navštívil ukrajinské mesto Buča pri Kyjeve, kde sa po odchode ruských vojakov našli dôkazy zabíjania a mučenia. Nehammer povedal, že Putina konfrontoval s tým, čo videl v Buči a „nebola to priateľská konverzácia“.

Podľa kancelára Putin povedal, že „bude spolupracovať s medzinárodným vyšetrovaním“. „Ale na druhej strane mi povedal, že nedôveruje západnému svetu,” dodal Nehammer.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Rakúsky kancelár, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin podľa rakúskeho kancelára žije vo vlastnej logike a myslí si, že vojnu vyhráva © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. No prosím. Ako sa zdá tak niečo chápu, ale nechápu podstatu toho celého. Mali by začať aj na západe vnímať realitu ako ju vníma Putin. Ten totižto na rozdiel od západných politikov vie čo chce a aj vie ako to nakoniec dosiahne. Už by ho za tie roky čo je Putin u moci mohli poznať. Ten vždy dodržal to čo sľúbil. Nie ako politici z USA a EU. Tí vedia iba ak tak, okrádať druhých. Na viac sa zatiaľ nezmohli. Viac nám zatiaľ nepredviedli. Okrádanie civilných osôb len preto, že sú Ruskými občanmi je úbohé. Takéto chovanie sa im v konečnom dôsledku poriadne vypomstí. Mali by myslieť aj na to.

Comments are closed.