Infovojna či Hlavné správy by mohli byť vypnuté oveľa dlhšie, poslanci chcú blokovanie webov predĺžiť

3

11.4.2022 Na internete by malo byť možné blokovať škodlivý obsah alebo škodlivé aktivity do 30. septembra tohto roka. Navrhujú to v novele zákona o kybernetickej bezpečnosti vládni poslanci. Teraz platí, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) môže rozhodnúť o zablokovaní webov do konca júna.

„Prebiehajúci vojnový konflikt na Ukrajine má aj rozmer informačnej vojny, ktorá prekračuje územie zasiahnuté vojnou a negatívne ovplyvňuje celý svet. Masívna ruská propaganda a podsúvanie dezinformácií majú za cieľ spochybniť, kto je vo vojnovom konflikte agresor a kto obeť a ospravedlňovať agresiu nasmerovanú aj voči civilnému obyvateľstvu a civilnej infraštruktúre Ukrajiny,“ uviedli predkladatelia v dôvodovej správe k návrhu novely zákona.

Podľa nich šírenie dezinformácií a „škodlivého obsahu“ ako prostriedku na vedenie hybridnej vojny je nesporne jednou z najnebezpečnejších foriem prebiehajúceho vojnového konfliktu a má veľký dosah na vnímanie reality obyvateľstvom.

NBÚ zablokoval do 30. júna tohto roka portály Hlavné správy, Armádny magazín, Hlavný denník a internetové rádio Infovojna.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Viac k témam: Dezinformácie, hybridná vojna, Informačná vojna, Kybernetická bezpečnosť, Novela zákona, Ruská propaganda
Zdroj: Webnoviny.sk – Infovojna či Hlavné správy by mohli byť vypnuté oveľa dlhšie, poslanci chcú blokovanie webov predĺžiť © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

3 KOMENTÁRE

  1. Tak tomu sa dá povedať, že cenzúra horšia ako za komunistov!!! Prečo nenechajú na občanoch čomu veria? Prečo si uzurpovali právo rozhodovať za nás? Vidíme, že tu máme zase raz ministerstvo propagandy ako bolo v nacistickom Nemecku za Hitlera. Aj tam bola povolená iba jedna pravda!!! Ľudia si nakoniec aj tak získajú potrebné informácie. Kto chce tak ten si pravdu nájde!!! A nezabráni tomu ani to že táto liberálno-fašistická vláda blokuje alternatívne média. Pravda nakoniec vždy aj tak zvíťazí!!! Zvíťazí ako zvíťazila nad klamstvami darebáckeho štátu USA o ZHN v Iraku!!! Vtedy darebácky štát USA dokonca klamal priamo na pôde BR OSN o ZHN v Iraku!!! Klamal tak celý svet!!! Kto už raz bol prichytený pri vedomom klamstve tak ten si nezaslúži aby sa mu už vôbec niekedy ešte dôverovalo. Mysleniu zdar!!!

  2. akykolvek iny nazor je ruskou propagandou, ktoru treba zablokovat najlepsie do aleluja…nieco podobne som 42 rokov zazival do roku 1989 a musim povedat, ze komunisti neboli tak axaktni ako su tito…napr. v casoch hlbokeho soc.zriadenia v CSSR sme mohli bez akehokolvek problemu na svoju antenu pozerat rakusku televiziu ORF…odporucam sucasnym ideologom aby si uvedomili ak maju cim, ze nic netrva vecne…historia toto uz x-krat potvrdila…

Comments are closed.