U Zelenského sa to hemží návštevami, Johnson prišiel Ukrajincov podporiť priamo do Kyjeva

1

11.4.2022
aktualizované 9. apríla 19:46

Britský premiér Boris Johnson prekvapivo pricestoval do Kyjeva, aby sa tam stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a prejavil solidaritu Ukrajincom počas ruskej invázie.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Námestník šéfa úradu ukrajinského prezidenta Andrij Sybiha na sociálnej sieti Facebook uviedol, že politici začali osobné stretnutie.

Balík finančnej a vojenskej pomoci

Hovorca úradu britského premiéra uviedol, že Johnson bude so Zelenským diskutovať o britskej dlhodobej podpore Ukrajiny a predstaví nový balík finančnej a vojenskej pomoci. Informoval kanál Sky News.

Johnson vycestoval na Ukrajinu krátko po tom, čo Spojené kráľovstvo po prvý raz sľúbilo Ukrajine zaslanie obrnených vozidiel. Tie sú súčasťou nového balíka pomoci v hodnote 100 miliónov libier.

Briti vyzbroja Ukrajinu

Spojené kráľovstvo pošle Ukrajine ďalších 120 obrnených vozidiel a nové protilodné raketové systémy. Informoval o tom hovorca Downing Street po stretnutí Johnsona s ukrajinským prezidentom.
„Práve pre rozhodné vedenie prezidenta Zelenského a neporaziteľné hrdinstvo a odvahu ukrajinského ľudu sú Putinove obludné ciele marené,“ uviedol Johnson.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská technika
Zdroj: Webnoviny.sk – U Zelenského sa to hemží návštevami, Johnson prišiel Ukrajincov podporiť priamo do Kyjeva © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Zelenský je klamár a klamárom sa nedá veriť!!! Tento pablb klamal o zabití Ukrajinských vojakov na Hadom ostrove!!! Jeho lož bola vyvrátená behom pár hodín. A ak klamal vtedy tak teraz klame zase!!! Prečo by inak VB zablokovala iniciatívu Ruska v BR OSN o nezávislé vyšetrovanie tragických okolností v Buči? Tak isto do pár hodín sa na internete objavili videá ktoré spochybňujú tvrdenia tohto notorického klamára!!! Masový hrob v Buči dali vyhĺbiť samotní Ukrajinci. Myslím, že video kde pochovávajú do masového hrobu obete vojny dal vyhĺbiť údajne sám primár nemocnice odkade pochádzali mŕtvy. A mŕtvoly po Buči zase mali podľa videa rozmiestňovať vojaci Ukrajinských ozbrojených síl. Kolujú na nete o tomto videá!!! Existuje tiež údajný svedok nejaký reportér čo bol na mieste a pozeral si mŕtvoly a pozoroval u nich krv v ranách. To by po toľkých dňoch ako nám uvádzali nebolo nijako možné. Tak zrejme aj preto VB blokovala iniciatívu dopátrať sa pravdy!!! Smrť fašistickým okupantom!!! Mor ho!!! Svetu mier!!!

Comments are closed.