Heger označil Putina za krutú bytosť, Ficovi a Pellegrinimu by zorganizoval cestu na Ukrajinu

1

11.4.2022 Slovensko je momentálne tak zabezpečené z hľadiska ochrany a bezpečnosti, ako nikdy v histórii. Techniku, ktorá je na Slovensku, ešte nikdy nemalo. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to v sobotu vyhlásil na tlačovej besede po návšteve Ukrajiny.

O dare Ukrajine v podobe protivzdušného systému S – 300 uviedol, že v tieto dni bude Slovenská republika disponovať štyrmi batériami systému Patriot. Ruského prezidentka Vladimíra Putina označil Heger „za krutú bytosť“.

Ukrajina je sused a priateľ

Premiér odmietol výhrady opozície, že Slovensko nemá adekvátnu náhradu za systém S-300.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa neho Slovensko dalo týmto systémom Ukrajine „dáždnik“, ktorý ochráni mnoho nevinných životov a na Ukrajine sú za to veľmi vďační. Zdôraznil, že Ukrajina potrebuje pomoc celého demokratického sveta, aby sa oslobodila.

„Ukrajina je náš sused a náš priateľ. Dobré mravy hovoria, že priateľovi sa v núdzi neotáčate chrbtom. Aj to bol veľmi dôležitý dôvod tejto návštevy,“ vyhlásil premiér Heger.

Za dôležité považuje, aby malo Slovensko okolo seba stabilných a prosperujúcich susedov. Poznamenal, že potom sa bude dariť aj východu Slovenska a ľuďom, ktorí tam žijú.

Kompasom Fica je luxus

Heger kritizoval opozičných lídrov, ktorí vytkli vláde darovanie systému S-300 Ukrajine. Povedal, že opozícia ide proti záujmom SR.

„Nadbiehajú Rusku, správajú sa ako ruskí agenti, už len môžeme čakať, že sa dozvieme, že sú vlastne platení z ruských peňazí,“ vyhlásil predseda vlády. Dodal, že informácie o tom nemá, ale neprekvapilo by ho to.

Na adresu predsedu strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica povedal, že jeho kompasom je luxus. Spomenul Ficovu cestu súkromným lietadlom za 80-tisíc eur do zahraničia.

Premiér Heger povedal, že je pripravený zorganizovať cestu Fica a predsedu strany Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Pellegriniho na Ukrajinu, aby sa prišli pozrieť do miest ako Buča alebo Kyjev.

V Buči videl masový hrob

„Povedzte mi, na čo je dobré bombardovať bytovky civilistov. Sú to zverstvá,“ povedal Heger.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Buča (fotografie)

Ako ďalej poznamenal, v meste Buča videl masový hrob. O ruských vojakoch povedal, že z rozmaru strieľali do civilistov. „Znásilnili mladé dievčatá a potom im na brucho vypálili nacistické znaky,“ povedal Heger.

Slovenský premiér sa v piatok 8. apríla v ukrajinskom Kyjeve stretol s prezidentom Zelenským. Na Ukrajine bol s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a šéfom európskej diplomacie Josepom Borellom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger označil Putina za krutú bytosť, Ficovi a Pellegrinimu by zorganizoval cestu na Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Ja by som sa rád spýtal He_gera, čo je pravdy na videu ktoré sa objavilo na internete, kde Ukrajinský vojaci ťahajú mŕtvoly po ceste? Údajne toto video vzniklo v Buči a následne potom uniklo na verejnosť iba čisto náhodou, ak som dobre porozumel tomu čo bolo prezentované. Tu je odkaz: V médiách sa objavilo video, na ktorom ukrajinská armáda rozkladá mŕtvoly v Buči (VIDEO) 9. DUBNA 2022 Tak teraz sám neviem, komu a čomu sa dá veriť. Prečo VB zablokovala v BR OSN vyšetrovanie ktoré požadovala Ruská strana? Čoho sa báli? Čo sa pokúšajú tajiť pred verejnosťou? Aký iný dôvod by asi mali na to aby takéto nezávislé vyšetrovanie prebehlo? Dá nám niekto adekvátnu odpoveď? Alebo to necháte tak? Čo tam po vyšetrovaní vinník je už predom známi? To ako fakt? Myslíte si že všetci ľudia sú hlupáci?

Comments are closed.